Bithumb Review 2021 – Legale plaats om Bitcoins te kopen?

Niet-westerse uitwisselingen zijn enigszins een taboe-onderwerp in de wereld van cryptocurrency. De val van de in Japan gevestigde Mt. Gox en de recente beperkingen op cryptohandel door Chinese, Indiase en Koreaanse regeringen deden de gemiddelde gebruiker twee keer nadenken voordat hij zaken deed buiten de VS / Europa. Toch genieten veel mensen van de lakse (re) regelgeving en lagere vergoedingen die deze „buitenstaanders“ bieden, waardoor Bithumb, een Koreaanse beurs, een van ’s werelds meest populaire platforms voor cryptohandel is geworden.

Bithumb is gevestigd in Seoul, Zuid-Korea. Het werd opgericht in 2013 en is eigendom van en wordt beheerd door een bedrijf genaamd BTC Korea.Com Co. Ltd. Het Bloomberg-profiel van het bedrijf vermeldt geen leidinggevenden, bestuursleden of andere gegevens over het bedrijf.

Met deze uitwisseling kunnen gebruikers Bitcoin kopen, verkopen en opslaan, evenals een reeks andere cryptocurrencies

Het heeft onlangs een oorlog gevoerd met Upbit voor de titel van de nummer één cryptocurrency-uitwisseling van Korea . De dagelijkse handelsvolumes gaan bijna regelmatig meer dan een miljard dollar in waarde, waardoor deze beurs qua volume tot de top 10 van wereldbeurzen behoort. Onlangs kwam er een rapport uit waarin werd gesuggereerd dat het aantal 24-uurstransacties op Bithumb 3,48 biljoen gewonnen (3,27 miljard dollar) bedroeg en 8,4 biljoen won (7,89 miljard dollar) in combinatie met Upbit.

Het is veel meer dan enig ander land, gezien het feit dat dagelijkse transacties in Hong Kong (met twee beurzen op de top 10 van de wereld) 6,3 biljoen gewonnen (US $ 5,92 miljard) opleverden, terwijl ze in China samen 3,7 biljoen won (US $ 3,47 miljard) .Terug in 2017 meldde de Korea Herald dat Bithumb goed was voor ongeveer 10% van de wereldwijde Bitcoin-handel. Dit percentage is nu gedaald nu andere valuta’s hun aandeel in het handelsvolume hebben overgenomen. Toch blijft Bithumb een belangrijke speler op de Bitcoin-markt, met dagelijkse Bitcoin-handelsvolumes die honderden miljoenen dollars bereiken. De uitwisseling wordt regelmatig genoemd als verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de Ethereum-handel in Zuid-Korea.

Regulatie

Zoals bij alle Koreaanse platforms, is Bithumb onderworpen aan enige juridische overlap van de South Korean Financial Services Commission (FSC), Korean Fair Trade Commission (KFTC), de National Tax Service (Koreaanse IRS) en de politie. Zuid-Korea is van plan om een ​​overheidsbrede inspanning te leveren om de cryptovoorschriften te versterken. Tijdens een interview met het lokale radiostation TBS zei vicepremier en minister van Financiën Kim Dong-yeon: „De suggestie om cryptocurrency-uitwisselingen te sluiten is nog een optie die wordt overwogen“, wat de controverse over de sluiting van beurzen weer aanwakkerde.

„Er zijn veel onredelijke en speculatieve transacties in digitale valuta, dus de regering is van mening dat redelijke regelgeving in welke vorm dan ook nodig is“, zei Kim. Aangezien grote landen in de wereld, waaronder Zuid-Korea, met strengere regelgeving proberen te komen, maken de markten een neergang door. Toch toonde een recent getuigenis van de Amerikaanse SEC en CFDC voor de Amerikaanse senaat aan dat de Amerikaanse regering de handel in cryptovaluta niet volledig wil stopzetten.

Ze proberen het eerder te reguleren voor het welzijn van iedereen. Aangezien de VS gewoonlijk de dictator is van het financiële beleid van de wereld, wordt verwacht dat andere landen, vooral Amerikaanse bondgenoten zoals Zuid-Korea, dit voorbeeld zullen volgen.