Ex-Prudential Securities CEO Noemt Bitcoin een ‚veilige haven‘.

George Ball, de voormalige chief executive officer van Prudential Securities en nu CEO van Sanders Morris Harris, stelde voor dat bitcoin of andere cryptocurrencies „een veilig toevluchtsoord“ zouden kunnen zijn voor investeerders en handelaren als alternatieve investering.

Ball, die zichzelf claimde als Bitcoin en blockchain tegenstander, zei in een interview met Reuters op 14 augustus dat bitcoin of een andere cryptocurrency „zeer aantrekkelijk“ is, zowel op de lange als op de korte termijn, en voorspelde dat meer mensen zich zullen wenden tot de crypto-markt na de Dag van de Arbeid.

De overheid kan de markten niet eeuwig stimuleren,“ zei Ball. „De liquiditeitsvloed zal eindigen. Vroeg of laat, moet de overheid beginnen te betalen voor enkele van deze stimulans, voor enkele van de tekorten, voor enkele van de welverdiende, zeer slimme subsidies die het aan mensen verstrekt. Gaan ze de belastingen zo hoog optrekken? Of zo niet, gaan ze dan geld drukken? Als ze geld drukken, dan vermindert dat de valuta en waarschijnlijk kunnen zelfs dingen als TIPS – schatkistpapier dat tegen inflatie beschermd is – corrupt worden.

Dit zou er waarschijnlijk toe leiden dat zeer rijke beleggers en handelaren zich wenden tot Bitcoin Code „of iets dergelijks als een nietje“, concludeerde hij, en liet doorschemeren dat een groeiende interesse in cryptocurrency’s van vermogende beleggers.

Ball is niet de eerste die deze beleggingstrend heeft opgemerkt in het kielzog van de coronaviruspandemie.

Mike Novogratz, presidentambtenaar van de digitaal-huidige vaste Digitale Melkweg, vertelde TV Bloomberg terug in April dat hij nieuwe spelers met inbegrip van haagfondsen heeft waargenomen en de hoog-netto waardevolle individuen cryptocurrencies amid de financià „le shakeup hebben gekocht die door de pandemie Covid-19 wordt veroorzaakt.

De bal benadrukte ook dat het streven naar cryptocurrencies als alternatieve investering niet voor het doel is om een belastingsvlucht te vinden maar ,,om iets te hebben die niet door de overheid kan worden ondermijnd“.