Prisanalys 11/23: BTC, ETH, XRP, LINK, LTC, BCH, DOT, ADA, BNB, BSV

Bitcoin kan konsolideras i några dagar till när åtgärden skiftar till Ether, XRP och andra stora altcoins.

Bitcoin (BTC) har varit ledande för det aktuella kryptorallyet de senaste veckorna, och detta har ökat sin dominans från 56% den 3 september till 67% den 18 november. verkar tappa fart när handlingen övergår till altcoins. Detta har minskat Bitcoin Era dominans till cirka 62,3%.

Ingen långsiktig tjurmarknad kan ledas av enbart en ledare. Det sker periodiska rotationer när ledaren går in i en konsolidering eller en mindre korrigering medan andra tar ledningen. En liknande rotation spelar för närvarande ut på kryptomarknaderna, med Ether (ETH) och XRP som leder rallyt medan Bitcoin smälter sina vinster.

När den nuvarande tjurfasen mognar och kommentarerna blir ännu mer hausseartade kan flera handlare som har missat en stor del av flytten börja köpa de underpresterande tillgångarna som inte sopades upp i tjurkörningen.

Denna fas brukar markera en topp. Därför kan handlare hålla koll på de underpresterande mynten. När de börjar flyga kan det vara ett tecken på att det är dags att boka vinster och springa med dina pengar.

Låt oss analysera de 10 bästa kryptovalutorna för att avgöra om upptrenden fortsätter eller om en kortsiktig korrigering runt hörnet.

BTC / USD

Bitcoin bevittnar för närvarande en mindre korrigering i en stark uptrend. Vanligtvis varar pullbacken i en stark trend mellan en och tre dagar innan trenden återupptas.

Eftersom tjurarna inte har gett upp mycket mark från 52-veckors höga till 18 965,75 dollar, tyder det på att handlare inte skyndar sig att stänga sina positioner eftersom de förväntar sig att trenden fortsätter.

De uppåtgående glidande medelvärdena och det relativa styrkaindexet (RSI) i det överköpta territoriet antyder att tjurar är i kommandot. En breakout över $ 18 965,75 $ kan resultera i en rally till $ 20 000, vilket kan fungera som ett psykologiskt motstånd.

Men om tjurarna kan köra priset över $ 20 000, kommer BTC / USD-paret att gå in i okartat territorium och kan rally vertikalt. Vanligtvis, efter en sådan fas, förväntas en skarp korrigering.

Denna hausseartade vy kommer att ogiltigförklaras om priset sjunker från nuvarande nivåer och björnarna sjunker paret under det 20-dagars exponentiella glidande genomsnittet till 16 657 dollar.

ETH / USD

Ether tog fart efter att tjurarna pressade priset till över $ 488,134 den 20 november. Även om björnarna försökte stoppa rallyt den 22 november köpte tjurarna dopparna aggressivt.

Båda glidande medelvärdena lutar upp och RSI är nära 80, vilket tyder på att tjurar har kontroll.

Upptrenden har återupptagits idag med en breakout av den psykologiska $ 600-nivån. Nästa motstånd är på $ 625, men om tjurarna kan skjuta priset över denna nivå kan ETH / USD-paret gå till $ 800.

Men efter de senaste dagarnas skarpa körning kan paret stanna till $ 625 och smälta vinsterna några dagar innan nästa trendrörelse påbörjas.

XRP / USD

XRP verkar ha brådskande att kompensera för underprestanda under den nuvarande kryptotjurkörningen. Efter Doji-ljusstaken den 22 november har tjurarna hävdat sin dominans idag och har pressat priset över $ 0,50 motståndet.

Det finns ett mindre motstånd på $ 0,60 men om tjurarna kan köra priset över det kan XRP / USD-paret gå upp till $ 0,78.

Medan överköpta nivåer på RSI är ett hausseartat tecken under de tidiga stadierna av en uppåtgående trend, föreslår en läsning över 90 panikköp. Vanligtvis följs sådana perioder av frenetiska köp av en skarp korrigering eller en konsolidering.

Ett avbrott under intradagslåget den 22 november till 0,40 dollar kan intensifiera försäljningen och signalera ett slut på den hausseartade momentum.

LÄNK / USD

Chainlinks LINK är för närvarande i en uppåtgående trend. De uppåtgående glidande medelvärdena och RSI i det positiva territoriet antyder att tjurarna är i befäl. Mönstermålet för breakout av den inversa huvud-och-axel-installationen är $ 19,2731.

Men björnarna har sannolikt andra planer. De kommer att försöka stoppa upp-flytten och dra tillbaka priset under breakout-nivån på $ 13,28. Trenden kommer att luta till björnarnas fördel om de kan sjunka och upprätthålla priset under $ 11,80.

Å andra sidan, om LINK / USD-paret återhämtar sig från 13,28 $, kommer det att föreslå efterfrågan på lägre nivåer. Tjurarna försöker sedan återuppta upptrenden.

LTC / USD

Det pågår en tuff kamp nära $ 84,3374. Tjurarna försöker upprätthålla Litecoin (LTC) över denna nivå, medan björnarna försöker dra priset under det.

Den långa svansen på 22 november ljusstaken visar starkt köp på lägre nivåer, medan den långa veken på dagens ljusstake visar försäljning på högre nivåer. Detta kan hålla LTC / USD-parintervallet i några dagar.

De uppåtgående glidande medelvärdena och RSI i den överköpta zonen tyder dock på att tjurar har kontroll. Om de kan pressa priset över $ 90 är nästa del av upptrenden till $ 100 möjlig.

I motsats till detta antagande, om björnarna kan sänka priset under $ 78, kan paret sjunka till 20-dagars EMA ($ 71). Ett sådant drag antyder att det hausseartade momentumet har försvagats.

BCH / USD

Bitcoin Cash (BCH) steg över överheadmotståndet till $ 280 den 21 november. Även om björnarna försökte förfalska detta uppåtgående drag genom att dra tillbaka priset under $ 280 den 22 november, kunde de inte hålla de lägre nivåerna. Detta tyder på att tjurar köper på dopp.

Om tjurarna kan pressa priset över $ 312,52, kan BCH / USD-paret samlas till $ 338 och sedan till $ 353. Björnarna kan montera ett starkt försvar i den här zonen, men om tjurarna kan övervinna detta hinder kan fartet ta fart.

Båda glidande medelvärdena lutar upp och RSI är i det positiva territoriet, vilket tyder på att köparna har kontroll. Denna hausseartade vy kommer att ogiltigförklaras om björnarna sjunker och upprätthåller priset under $ 280.

DOT / USD

Polkadots DOT bröt över det styva överliggande motståndet på $ 5,5899 den 21 november. Dock drog björnarna tillbaka priset under 5,5899 $ den 22 november men kunde inte upprätthålla de lägre nivåerna. Detta tyder på att tjurarna köper på dopp.

Tjurarna försöker återigen starta en ny uptrend genom att trycka priset över overheadmotståndet till $ 5.8453. Om de lyckas kan DOT / USD-paret gå upp till $ 6,8619.

Den uppåtgående 20-dagars EMA ($ 4,81) och RSI nära den överköpta zonen tyder på en fördel för tjurarna.

Denna positiva syn kommer att ogiltigförklaras om björnarna drar tillbaka priset under $ 5,5899 och sedan sänker paret under $ 4,95. Ett sådant drag tyder på att den nuvarande breakout var en tjurfälla.

ADA / USD

Cardanos ADA bröt och stängde sig över $ 0.1142241-motståndet den 20 november. Detta lockade aggressiva köp från tjurarna, som lätt pressade priset över de allmänna motstånden.

ADA / USD-paret hade stigit till ett nytt 52-veckors-topp idag, men björnarna försöker stoppa den nuvarande upptrenden på motståndet på 0,1550 dollar. Under de tre tidigare tillfällena, när RSI hade stigit nära 80, hade paret konsoliderats i några dagar.

Följaktligen är det möjligt att få några dagar med intervallbunden åtgärd nära motståndet på 0,1550 dollar. Om tjurarna kan köra priset över $ 0,1550 kan rallyt sträcka sig till $ 0,20. Denna hausseartade vy kommer att ogiltigförklaras om paret sjunker från nuvarande nivåer och stänger under $ 0,128.

BNB / USD

Binance Coin (BNB) bröt ut och stängde över intervallet $ 27,30– $ 28,97 den 21 november, men tjurarna kunde inte dra nytta av denna styrka för att pressa priset till $ 32. Detta lockade försäljning av björnarna, och de försökte dra tillbaka priset under $ 28,97 den 22 november men misslyckades.

Tjurarna försöker igen pressa priset mot toppen av intervallet $ 25,6652– $ 32. Om priset sjunker från motståndskostnaden på $ 32, kommer det att föreslå en brist på efterfrågan på högre nivåer och några fler dagar med intervallbunden åtgärd är sannolikt.

Tvärtom, om tjurarna kan driva priset över $ 32– $ 33,3888-motståndszonen, kan BNB / USD-paret starta nästa etapp på resan som kan bära det till rekordhöga tiden på $ 39,5941.

BSV / USD

Bitcoin SV (BSV) ökade över det motståndsmässiga motståndet på 181 $ den 21 november, vilket markerade ett breakout från $ 146– $ 181 som priset hade fastnat i sedan början av september. Efter utbrottet från en rad försöker björnarna vanligtvis fejka det hausseartade draget, och de försökte göra det den 22 november.

Men tjurarna använde de lägre nivåerna för att köpa, och de har för närvarande återupptagit det nya uppdraget som kan nå $ 227, och om denna nivå också skalas kan rallyt sträcka sig till $ 258.

I motsats till detta antagande, om priset åter sjunker från nuvarande nivå, kan BSV / USD-paret förbli intervallbundet mellan $ 181 och $ 194.

Trenden lutar till förmån för björnarna om de kan sjunka och upprätthålla priset under 181 $. Ett sådant drag kan fånga de aggressiva tjurarna ur vakt och resultera i en minskning till glidande medelvärden.

De åsikter och åsikter som uttrycks här är endast författarens och återspeglar inte nödvändigtvis Cointelegraphs åsikter. Varje investerings- och handelsrörelse innebär risk. Du bör göra din egen forskning när du fattar ett beslut.