The Spotlight’s On Bitcoin, maar de meeste activa zijn nu in het groen.

Iedereen heeft het de laatste tijd wel over bitcoin. De munt heeft een nieuwe recordhoogte bereikt van ongeveer 23.000 dollar per eenheid, en terwijl het goed gaat, kunnen we de kleinere altmunten die de crypto-spot met bitcoin delen niet vergeten. We hebben het natuurlijk over valuta’s als Ripple’s XRP en Ethereum.

Bitcoin doet het goed, maar zo is alles anders…

Ethereum is de op één na grootste cryptocurrency per marktkapitalisatie en de nummer één concurrent van de bitcoin. Op het moment van schrijven is het actief met bijna twee procent gestegen en wordt het verhandeld voor een nieuwe jaarlijkse high van ongeveer $650 per eenheid. XRP is ook gestegen tot ongeveer 50 cent per token.

Bovendien lijkt het erop dat de financiële markten het overal goed doen, gezien het feit dat de aandelen zijn gestegen, en dat het goud nog steeds op een hoog niveau ligt, ondanks dat het hier en daar een paar dips heeft genomen in de afgelopen dagen. Met andere woorden, de wereldeconomie lijkt zich te herstellen na negen lange maanden gehamerd te zijn door de coronaviruspandemie.

Er zijn nu minder dan twee weken over in 2020. In deze laatste weken zijn verhalen verschenen over de ontwikkeling van een nieuw COVID-vaccin waar verschillende personen, zoals verpleegkundigen, acteurs en zelfs de vicepresident zelf, Mike Pence, toegang toe hebben gekregen. Terwijl de dingen waarschijnlijk nog een tijdje duren, boeken de Verenigde Staten en haar buren vooruitgang als het gaat om het definitief verwijderen van de barricade die het afgelopen jaar zoveel problemen heeft veroorzaakt.

Dit zou de markten de nodige impulsen kunnen geven. De burgers hebben veel meer hoop en vertrouwen in de toekomst en zijn getuige van de geboorte van een licht aan het einde van de tunnel. Bovendien lijkt het erop dat, na maanden van heen en weer gaan zonder resultaat, er eindelijk een nieuwe stimuleringswet op stapel staat. Het is onduidelijk wat de individuele Amerikanen van het wetsvoorstel zullen krijgen, maar dit is ook een grote stap voorwaarts als het gaat om het duwen van de grootste economie ter wereld in de juiste richting.

En uiteindelijk lijkt het erop dat de grote vraag naar zowel bitcoin als zijn altcoin neven en nichten nog maar net begonnen is. De analisten van Deutsche Bank hebben dit onlangs in een verklaring uitgelegd:

Er zal worden gezocht naar alternatieve valuta’s vanwege de constante fictieve geldverspilling. Zij heeft het gevoel dat de vraag naar bitcoin hoog zal blijven.

Meer problemen voor Fiat Betekent meer kracht voor Crypto
Toegegeven de Amerikaanse dollar en andere vormen van fiat blijven tekenen van toegeven aan de inflatie en andere harde economische realiteiten, bitcoin is waarschijnlijk om te blijven in een solide positie. Yang Li, die werkt met de buitenlandse digitale beurs Ziglu noemt ook:

Bredere adoptie zal de waarde van bitcoin nog meer doen toenemen. Dit is nog maar het begin.